Zoekt u Christelijke gedichten voor kerkblad, liturgie, bijbelstudie, vieringen of een gedicht bij een Bijbelgedeelte? De gedichten die u hier aantreft mag u ongewijzigd met vermelding van naam en bron vrij gebruiken. Zoekt u een digitale verjaardagskaart, beterschapskaart, condoleancekaart of doopkaart met een gedicht? Ook die kunt u hier vinden. Voor vragen of het verzorgen van een lezing met voordrachten of een workshop kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Inmiddels is er ook een volledig programma voor Kerst en Pasen. Mijn boeken zijn via mijn mailadres verkrijgbaar en te leen in de bibliotheek. Er is nog een interview te beluisteren van enkele jaren geleden , https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

vrijdag 13 november 2015

Kort Kerstverhaal 2015 "Onverwacht bezoek"

Het is eerste kerstdag, Laura en Chiel fietsen met hun zoon Rik terug van een bezoek aan hun ouders in het verzorgingshuis. Ze praten nog na over de mooie kerstviering en de koorzang. Het is koud maar het vriest niet.
Bij de splitsing fietst Rik alleen verder naar zijn eigen huis. Hij komt niet eten want hij wil een kerstfilm bekijken en die begint over een half uur. Hij heeft nog wel genoeg brood in huis.
Laura en Chiel zijn nog maar net thuis als de telefoon gaat. Het is Rik. Met bibberende stem vertelt hij dat er bij hem is ingebroken. Hij ziet zijn schim nog door het keukenraam dat is geforceerd. Laura hoort gerammel van iets dat omvalt en vraagt: “Rik, Rik, ben je er nog?” “ Ja”, trilt hij, “ik ben er nog maar blijkbaar is de inbreker buiten ergens over gestruikeld want het lawaai komt van buiten, ik zie hem over de schutting gaan, wacht, ik…. “ “Niet doen”, roept Laura geschrokken door de telefoon, ”hij kan wel een mes bij zich hebben”. Ze gebaart naar Chiel die iets opgevangen heeft en wit wegtrekt, dat hij naar Rik moet gaan. Ondertussen blijft ze met Rik praten tot ze weet dat Chiel daar is gearriveerd. 

Verder lezen? Neem contact op via cobytjeert@live.nl


4 opmerkingen:

  1. Lees ik nu pas. Heel mooi en ontroerend. Nog enkele dagen en het is weer kerstmis. Ik wou dat velen het eens zouden lezen. Groetjes...... en "zalig kerstfeest".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Trees voor je mooie reactie! Voor jou ook gezegend kerstfeest.

      Verwijderen